Skötselråd  

 

REGEL n1...

BORSTA håret ända in i hårbotten!!! så inte ditt eget hår trasslar sig i hårbotten !!!! Endast med Spec-borste.

REGEL n2...

Platta/ smält INTE på vax-fästena !!! för då lossnar håret.

REGEL n3...

Använd SERUM + mycket inpackning 2-3 ggr i veckan, detta gör håret silkeslent / blankt / friskt !!!! på SoCap hair... Dock EJ på asiatiskt hår, som mår bäst av endast Schampo + balsam.

SOV EJ MED BLÖTT HÅR!!!!

 

 

 

FRÅGOR o SVAR !!  

Detta är första gången med Löshår. Vad gör jag?

Du är välkommen på en konsultation. Jag hjälper dig välja ett löshår och färg som matchar ditt hår. En av de viktigaste delarna av en hårförlängning är håret. Om du bor långt från salongen så kan du i stället gå in på "hårfärger" här på hemsidan för att i lugn o ro titta ut vilka nyanser som skulle passa. Håret tas hem specifikt till varje kund i slutna förpackningar. Dock kan vissa hår redan vara uppackade.

 

 

Ska håret vara nytvättat före isättning?

Ja, det är bra om håret är nytvättat .. MEN undvik balsam. Balsam kan göra håret för glansigt/fett och "halt" när keratinfästena ska påvärmas. Du som är blond och brukar bleka slingor eller helblondera, se till att din hårbotten är ganska nyblekt, annars hamnar vaxkluttarna över din mörka hårutväxt. Men undvik att bleka dagarna för,, bättre är att bleka minst 1 vecka före för att undvika irritation i hårbotten.

 

Vilken färg bör jag välja?

Välj aldrig enbart en färg som är som din hårbottenfärg eftersom den är mörkast eller ljusast. Man väljer färg efter vad topparna är, för att topparna ska flyta ihop men löshåret bäst.  

Det kan vara lite svårt att se vilken färg man ska välja. Eftersom man som regel har 2 -3 färgnyanser i håret, rekommenderar vi nästan alltid att du köper snarlika nyanser. Även om man hittar exakt rätt så ser en hårförlängning nästan alltid mycket bättre och naturligare ut med nyanser som smälter in med dina naturliga hårfärger som smälter in med dina toppar eftersom det är viktigast. Färgkartor bör endast användas som vägledning. Hår med färger som ej är standard, specialnyanser och färgkombinationer kan beställas.

 

 

Kan jag använda löshåret igen och igen?

Ja, om du SÄTTER I ETT KVALITETSHÅR och sköter det väl enligt instruktionerna kan du använda ditt löshår flera gånger om!  Mörka nyanser håller sig längre fina.

 

 

Kan hårförlängningar skada mitt hår? Kan ALLA ha löshår??

Hårförlängningar ska inte skada ditt eget hår om du sköter det efter salongens skötselråd. Borsta håret alltid försiktigt i riktning neråt. Sätt inte upp håret i för strama toffsar så hårrötterna dras uppåt, för hårt. Om det trasslar sig, håll emot håret i hårbotten medans du reder ut det.  Var rädd om dina hårsäckar och behandla håret varsamt.

OBS!!! om du får klåda, röda fläckar eller kraftig ömhet i hårbotten vid fästena så bör du TA BORT ditt löshår. Har man tendens till eksem i hårbotten så ska man inte sätta i löshår eftersom det troligtvis retar hårbotten ännu mer. Och om man kliar oavbrutet i hårbotten så kan det skapa hårsäcksinflammation.

Kom och sätt i 3 st provslingor, så du får känna hur det känns att använda extension och känn efter om du får klåda.

Jag tar ur ditt löshår GRATIS inom 7 dagar, eller sätter om slingor som sitter på ömmande ställen GRATIS, MEN om du väljer att ta bort och inte sätta i håret igen så återbetalas INTE hårförlängningen. Alltså inget öppet köp på våra förlängningar.

 

 

Kan jag borsta, föna och tvätta löshåret ?

Absolut! Detta är ditt nya hår. Tvätta, föna det och ha kul. Dock ska man minnas att ett långt hår alltid mår bäst av att självtorka t ex. Du skall dock ej använda produkter som innehåller alkohol då de löser upp vaxet om du gjort fusion. Även då det går dagar mellan tvättarna kan du se att ditt löshår fortfarande ser fantastiskt ut. Vakna nästa morgon? Inga problem. Ditt hår ser fortfarande bedårande ut.

 

 

Hur tvättar jag mitt löshår?

Tvätta håret i en och samma riktning från topparna till hårbotten... alltså stående. Undvik att tvätta håret upp och ned i duschen. Använd shampoo och balsam för torrt hår som innehåller mycket fukt och särskilt efter bad i salt och klorvatten. Tvätta håret direkt efter simming. När du borstar håret, börja från topparna och arbeta dig inåt. Håll emot för att förhindra onödig glidning och trassel. Allt löshår kan tvättas i både shampo o balsam, ända in i hårbotten. Produkter UTAN alkohol är bäst och rekomenderas.

 

  

Vad händer om jag råkat platta på mina keratinfästen?

Om du råkar platta eller locka mitt på fästena så smälter de upp eller smetas ut och håret kommer att lossna. Har detta skett, kontakta salongen för att få hjälp att sätta om de slingor som lossnat. Vi ansvarar INTE för slingor som blivit uppsmälta med värmetång. Det är kundens ansvar att inte platta på fästena.

 

 

Vilka skötselprodukter ska jag helst använda?

Fukt är det viktigaste! Använd helst inte produkter för fett hår eller fettupplösande produkter. Dessa gör att håret blir torrt. Använd stylingprodukter från din frisörsalong med lite eller ingen alkohol alls i. Produkter för torrt hår är absolut  

 

Kan jag bada i havet?

Ja du kan bada, simma och vara i varma källor. Det är dock bäst att tvätta håret direkt efter att du har varit i saltvatten eftersom saltet kan dra ur all fukt ur håret och trassla till det.  Vi rekommenderar dock försiktighet med bad i saltvatten, särskilt de lockiga håren vill gärna trassla sig. Pröva och ha i UV skyddande cremeconditioner innan badet eller använd badmössa!

 

 

 

 

 

Kan man ta bort slingorna själv eller gör salongen det?  VIKTIGT !!!!!

Man bör INTE utföra borttagning på egen hand, då det kan skada egna håret. Men om man absolut måste göra detta så finns det vätska att köpa "extension REMOVER" i nödfall. Vissa påstår att man kan använda nagelremover !! VARNING!!! detta ska absolut inte användas i hårbotten, då det kan ge kraftiga allergiska reaktioner. Kom tillbaka till salongen så tar vi bort slingorna. Snabbt och enkelt utan minsta slitage.

Priset för detta är 10kr per slinga.

 

 

Kommer folk att märka att jag har löshår?

Ingen ska kunna se att du har gjort en hårförlängning. Rätt färg och sort är viktigt. Med rätt isättningsmetod kommer endast du själv att veta vad du har i håret...  Titta på våra före- efter bilder...

 

 

 

Kan jag blanda olika färger av löshåret?

Detta är en bra idé!  De flesta har mer än en färg i håret. Genom att blanda löshårets färger får du en mer naturell look. Detta är också ett bra sätt att göra slingor eller att få lite trendigare färger utan att slita på ditt egna hår. Man kan välja 3-5 nyanser som är mycket lika varandra för att framhäva kontrasterna. Se bilder.

 

 

Varför bör jag utföra extentions hos specialister?

En riktigt utförd hårförlängning är inte billig. Så när det gäller att utföra en förlängning, får du vad du betalar för.
Så, skall du basera ditt beslut att utföra en hårförlängning på priset? Fundera ett ögonblick. Till exempel, om du väljer billigt hår, kan det håret efter ett par hårtvättar, börja se bedrövligt ut och börja trassla sig. Eller när du väljer salong, se till att personen som du anlitar kan sina saker. 

Obs! Jag/ Nailfashion Örebro är utbildad hairextensionstylist och har utfört över 5000 st hårförlängningar på de senaste 10 åren. Så välkommen och känn dig trygg.